Dagbehandeling

Groepstherapie, herstel, 12 stappen, minnesota

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Bekijk of beluister ze hier.

Oud-cliënt

Destiny

Oud-cliënt

Redouan

GZ-Pyscholoog

Podcast

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Beluister ze hier.

Een dagbehandeling bij Recovery Mental Healthcare

Recovery MHC biedt een dagbehandeling van vier dagen per week voor vijf weken. Een intensieve groepsbehandeling welke wordt aangevuld met nazorg en individuele gesprekken. Het doel van Recovery Mental Healthcare is om een omgeving te bieden waarin herstel kan beginnen en het isolement en de eenzaamheid van een verslaafde levensstijl kan worden doorbroken zodat je weer verbonden raakt met jezelf en met anderen. Recovery Mental Healthcare stemt het programma zo veel mogelijk af op jouw persoonlijke situatie. Binnen het behandeltraject sta jij centraal.

Bij Recovery MHC werken we volgens de Recovery methode, een combinatie van psycho-educatie, zelfwerkzaamheid, groepssessies, bewustwording  en ervaringswijsheid. Wij besteden aandacht aan wat verslaving is, hoe gedragsverandering bereikt kan worden en hoe om te gaan met zucht/trek. Wij zoeken aansluiting bij het 12-stappenprogramma en de zelfhulpgroepen, streven naar abstinentie waarbij ook gekeken wordt naar verslavingscombinaties (cross-addiction) en onderliggende oorzaken.

We kijken naar het verleden, je levensverhaal, om van te leren. We betrekken je omgeving en je naasten in je herstel. Je moet het zelf doen maar niet alleen. We maken gebruik van cognitieve gedragstherapie en de nieuwste psychologische bewezen technieken. We staan stil bij zingeving, controle en verandering.

Clean worden is een enorme prestatie. Maar de behandeling van verslaving stopt niet nadat een persoon met succes een detox heeft gedaan. Zelfhulpgroepen en nazorg is een vorm van doorlopende behandeling  essentieel voor mensen die herstellen van een verslaving.

Inhoud behandeling

Hulp nodig?

Bel ons

085-8200 900